Ärrkorrigering med laser

Idag finns det ingen anledning att ha komplex över ärr från operationer eller akne då det finns många framgångsrika metoder som kan göra stor skillnad. Ärr uppkommer på huden när djupare hudlager skadas och synlig ärrvävnad bildas när huden läker med bindvävsceller istället för hudceller. Det är svårt att göra ärren helt osynliga, men det är möjligt att uppnå stora förbättringar. Laser kan se till att ärren blir plattare, mjukare och mindre synliga, vilket kan göra stor skillnad för självkänslan.

Behandling av akneärr

Många tonåringar lider av besvärande akne och måste ofta prova starka hudkrämer och ibland även få medicin utskrivet för att se några som helst resultat. Tyvärr tar det inte slut här. När aknen äntligen försvunnit uppstår nästa problem, ärr. Akneärr är ett vanligt förekommande tillstånd som uppkommer av kraftig akne. De kan gå djupt ner i huden och finns för det mesta i ansiktet eller på ryggen. Lyckligtvis finns det en lösning. Fraktionerad laser är en effektiv metod där en miljon laserpulser tränger ner i huden. Pulserna sätter igång kollagenbildningen och ökar elasticiteten, vilket leder till slätare yta och framför allt mindre ärr. Behandlingen bör upprepas 2-4 gånger för att uppnå maximalt resultat.

Ärr efter operation

Det är vanligt att operationer leder till synliga ärr som aldrig riktigt försvinner. Till en början är ärret rött och svullet, men med tiden förändras det och blir allt mjukare samt bleknar. Det krävs vanligtvis 1-3 behandlingar innan man börjar se skillnad med 3-6 veckors intervall. Under behandlingen får man ett par skyddsglasögon som skyddar mot laserns ljus och ljuspulserna kan ge upphov till en stickande och varm känsla. Efter behandling kommer huden vara röd och svullen, men detta lägger sig snabbt och efter ett par dagar kan klåda och flagning uppstå. Det är viktigt att tänka på att inte vara solbränd eller applicera brun utan sol ungefär 4 veckor innan behandling.

Röda och vita bristningar

Bristningar är mycket vanligt och uppkommer efter överdriven utsträckning av huden, till exempel vid graviditet eller viktuppgång. Bristningar är egentligen ingenting man bör oroa sig över, men om man ändå känner för att förbättra hudens struktur är laser en effektiv metod. Laser stimulerar både elastin- och kollagenproduktion och ger upphov till nybildning av ytterhuden. Bristningarnas djup, bredd och struktur kan avsevärt förbättras.