Hårbortagning med laser

Laser är en effektiv och smidig behandlingsmetod mot oönskad hårväxt. Det är ett perfekt alternativ för att slippa ta fram rakhyveln varannan dag under sommaren eller om man vill undvika smärtsamt vax och epilering. Det kan krävas 6-8 behandlingar, ibland fler, för att uppnå önskat resultat, men detta är inte något att oroa sig över då resultatet är långvarigt och i vissa fall permanent. Antal behandlingar beror helt på hårväxt och hudtyp.

Hudtyp och resultat

Laser ger inte samma effekt för alla. Det passar bäst för de som har väldigt ljus hudton och mörka samt grova hårstrån. Mörkare hudtyper är svårare att behandla eftersom mycket av energin som utstrålas av laserljuset tas upp av huden och åker därmed inte hela vägen ner till hårsäckarna.

Viktigt att tänka på innan en behandling

Samma dag eller dagen innan det är dags för laser ska håret rakas eller alternativt klippas bort. Det är viktigt att tänka på att varken vaxa eller epilera benen innan en behandling då det måste finnas hår i hårsäckarna för att lasern ska ge ordentlig effekt. Både vaxning och epliering bör undvikas minst en månad innan och även solning bör undvikas eftersom solbränd hud ger försämrat resultat.

Hur går behandlingen till

Laserpulsar skjuts mot önskat område på kroppen och laserns ljus tränger genom huden och ner till mörka hårsäckar där ljuset omvandlas till värme. Värmen leds ner genom hårsäcken och vid 70 grader förstörs den och slutar nu att producera hår. Vid varje behandling kommer många aktiva hårstrån att försvinna. De som inte är aktiva befinner sig istället i en vilofas, vilket är anledningen till att behandlingarna bokas in med ett par veckors mellanrum. Vilofasen är olika lång beroende på vilken del av kroppen som behandlas.

Hårborttagning med laser är definitivt en metod som är värd att överväga om du är trött på håriga område på kroppen. Ett stort plus är att du äntligen kan slippa en tråkig rakhyvel, stubb och smärtsamma skärsår och istället ha mer tid över till att vara ute i solen och njuta.